kanelbullar.se

Kanelbullar med kesella recept

Det sägs att Kesella i degen när du bakar kanelbullar gör de extra saftiga och goda. Med det här receptet blir bullarna precis sådär saftiga och goda som utlovas.

kanelbullar med kesella

kesella hjälper till att göra dina kanelbullar extra saftiga och goda.

Ingredienser:

  • 1 pkt jäst (50g)
  • ca 16 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1/2 msk kardemumma
  • 150 g smör
  • 150 g Kesella
  • 5 dl mjölk

Fyllning:

  • 75 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker

Pensling:

  • ägg
  • mjölk
  • pärlsocker

Så här bakar du kanelbullar med kesella:

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

3. Blanda mjöl, jäst, salt, socker och kardemumma i en degbunke.

4. Smölt smöret.

5. Blanda ihop smör, kesella och mjölk. Häll ner det i mjölblandningen.

6. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 30 minuter.

7. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.

8. Kavla ut degen till en rektangulär platta och bred ut fyllningen på den. Vik plattan dubbel och skär remsor av degen.

9. Snurra remsorna lätt och vik ihop de till knutar.

10. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt de jäsa i 15 minuter till under en bakduk.

11. Vispa ihop ägg med en msk mjölk och pensla bullarna med det. Strö över pärlsocker.

12. grädda bullarn mitt i ugnen i 225°C i 8-10 minuter.

13 Låt svalna på ett kallt galler.